ОСОБЛИВОСТІ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО КОМПЛЕКСУ

Keywords: enterprises, staff of enterprises, personnel management, methods and tools of personnel management

Abstract

In the current conditions of global transformations of approaches to business activity it is especially important to develop scientific and methodological support of processes of improvement of internal systems of enterprise management, which will help to bring the state of the enterprise to the requirements of national and international markets in the areas of sustainability, competitiveness and innovation.

The staff of any company is one of the most important factors for its success. This is especially true of service providers. To the services industry, the importance of contributing to the development of the national economy is recognized worldwide by enterprises.

The complexity of managing businesses lies in the presence of some unpredictability of their operating environment, which requires the use of modified management methods and tools to achieve the effective functioning of staff and the enterprise as a whole.

The article investigates the peculiarities of personnel management of enterprises, in particular, in the formation of scientifically sound approaches to the selection of methods and tools. The differences between the management of the personnel of enterprises and enterprises of other industries are emphasized. Emphasis is placed on approaches to the classification of HRM methods and tools. The importance of improving the efficiency of personnel management, in particular, using innovative methods and tools, was noted. Emphasis is placed on the importance of working on mistakes and overcoming resistance to change by staff in a transformative management system.

As a result of the conducted researches, we will note that the main theoretical and methodological aspects of personnel management of enterprises are: determination of features of personnel management of enterprises in comparison with enterprises of other types of economic activity; defining approaches to the classification of methods and tools of personnel management of enterprises; substantiation of features of application of innovative methods and tools; working with flaws and mistakes and preventing resistance to changes by staff as they transform the management system.

References

Щербина А. М. Особливості управління персоналом на туристичних підприємствах / А. М. Щер-бина // Моделювання регіональної економіки. – 2013. – № 1. – С. 310-316

Винничук Р. О. Особливості розвитку персоналу в організаціях індустрії туризму / Р. О. Винничук // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". Менеджмент та підприємництво в Україні: етапи становлення і проблеми розвитку. – 2013. – № 769. – С. 19-26

Бігдан М.Г., Карлик Ю.Ю. Пряма залежність якості туристичних послуг від ефективного управління персоналом Економіка. Управління. Інновації. – 2012. – №2 (8). http://tourlib.net/statti_ukr/bigdan.htm

Кукліна Т. С. Сучасний стан розвитку туризму в Україні / Т. С. Кукліна, В. М. Зайцева. // Економіка. Управління. Інновації. – 2014. – № 2. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/eui_2014_2_36

Яровий В. Ф. Механізм розробки кадрово-соціальних стратегій управління персоналом туристич-них підприємств / В. Ф. Яровий // Економічний вісник університету. – 2018. – Вип. 39. – С. 82-86.

Шморгун Л. Г. Інноваційні методи управління підприємствами туристичної індустрії як важлива складова економічного зростання / Л. Г. Шморгун, Н. І. Гладинець // Проблеми інноваційно-інвестиційного розвитку. Серія : Економіка та менеджмент. – 2017. – № 12. – С. 35-40.

Оболенцева Л. В. Кадровий потенціал як складова розвитку туристичного підприємства / Л. В. Оболенцева, Д. І. Заїка // International scientific journal. – 2015. – № 9. – С. 146-149.

Ващенко Н. В. Адаптація принципів та методів управління персоналом у процесі управління підприємством / Н. В. Ващенко // Економiчний часопис-XXI. – 2014. – № 1-2(1). – С. 98-101.

Гринько Т. В. Методологічні підходи до класифікації змін на підприємстві / Т. В. Гринько, Т. З. Гвініашвілі // Бізнес Інформ. – 2015. – № 11. – С. 39-44.

Смачило В. В. Диференціація методів управління кадровим потенціалом підприємства / В. В. Сма-чило, В. Ю. Халіна // Соціальна економіка. – 2018. – Вип. 56. – С. 222-232

Маковей Ю. П. Стратегічне управління персоналом підприємства туристичної сфери: концеп-туальні підходи / Ю. П. Маковей // Ефективність державного управління. – 2015. – Вип. 43. – С. 329-336.

Харун О. А. Класифікація методів управління трудовим потенціалом промислових підприємств / О. А. Харун // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія : Міжнародні економічні відносини та світове господарство. – 2016. – Вип. 10(2). – С. 121-125.

Published
2019-12-31
How to Cite
Кошовий, Б.-П. О., Семчук, Ж. В., Петрик, І., & Децик, О. (2019). ОСОБЛИВОСТІ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО КОМПЛЕКСУ. Scientific Notes of Lviv University of Business and Law, 23, 38-41. Retrieved from https://nzlubp.org.ua/index.php/journal/article/view/194